O echipă a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) este blocată în apropiere de Mariupol, după ce a încercat să ajute la evacuarea civililor în siguranţă din oraşul asediat, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa a fost oprită luni, în timp ce desfăşura eforturi umanitare pentru organizarea unui culoar de trecere în siguranţă pentru civili”, a spus un purtător de cuvânt al CICR.

Echipa a fost blocată în Manhush, la aproximativ 20 km de Mariupol.

Jason Straziuso a declarat pentru Reuters că echipa a fost oprită de poliţie şi că ”nu este o situaţie de luare de ostatici”.

CICR a fost în contact direct cu echipa şi ”vorbeşte cu membri din toate părţile pentru a clarifica situaţia şi a le permite să-şi reia activitatea umanitară”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Crucea Roşie încearcă de zile întregi să evacueze oamenii din Mariupol. Zeci de mii de oameni rămân prinşi în oraş după săptămâni în şir de bombardamente puternice din partea ruşilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.