O delegaţie rusă care a efectuat o vizită la Ankara, unde a purtat discuţii cu privire la ofensiva siriană în regiunea Idleb, a plecat înapoi fără să ajungă la un acord care să pună capăt acestor confruntări armate soldate cu 13 morţi în decurs de o săptămână în rândul turcilor, au declarat surse diplomatice turce pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisarii Rusiei au sosit sâmbătă în Turcia, la câteva zile după uciderea a opt turci într-un atac al forţelor guvernamentale siriene în cadrul unei ofensive în vederea recuceririi provinciei Idleb, ultima regiune din Siria care nu se află sub controlul regimului lui Bashar al-Assad.

Forţele turce au bombardat ţinte siriene ca represalii, intensificând şi mai mult tensiuni deja puternice între cele două ţări de la începutul războiului, în urmă cu aproape nouă ani.

În urma unei prime serii de discuţii la sediul Ministerului turc de Externe, sâmbătă, care nu a permis să se ajungă la un acord, delegaţia Rusiei - care-l susţine pe Bashar al-Assad - şi a Turciei - care susţine grupări rebele siriene - au convenit să se întâlnească din nou luni, la Ankara.

În urma acestor noi discuţii, preşedinţia turcă a anunţat într-un comunicat că Turcia a îndemnat Rusia să pună capăt de îndată atacurilor asupra unor posturi turce de observaţie în nord-vestul Siriei, avertizând că asemenea atacuri nu vor rămâne nepedepsite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.