O comisie a Camerei Reprezentanţilor va analiza informaţiile din presă potrivit cărora FBI a verificat dacă preşedintele Donald Trump a lucrat pentru Rusia împotriva intereselor Statelor Unite ale Americii, a anunţat preşedintele democrat al comisiei, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The New York Times a notat, sâmbătă, că ancheta FBI a început în zilele de după demiterea de către Trump a lui James Comey din funcţia de director al FBI, în mai 2017, luându-se atunci în calcul varianta că acţiunile lui Trump ar fi putut reprezenta o ameninţare pentru siguranţa naţională.

Trump a vorbit despre ceea ce a scris The New York Times într-un interviu pentru Fox News, sâmbătă seară, calificând ceea ce s-a publicat drept “cel mai insultător articol”.

Jerrod Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, a declarat că această comisie “va face paşii necesari pentru a înţelege mai bine atât acţiunile preşedintelui cât şi răspunsul FBI cu privire la acel comportament”. El a precizat că avocaţii vor căuta să-i protejeze pe anchetatori de atacurile preşedintelui. “Nu există motive să ne îndoim de seriozitatea şi profesionalismul FBI, cum o face preşedintele în reacţia sa la acel articol”, a adăugat Nadler.

The New York Times a scris că oficialii FBI au devenit suspicioşi în privinţa legăturilor lui Donald Trump cu Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016, dar a deschis ancheta doar după ce Trump a legat demiterea lui Comey de o anchetă cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.