O balenă albastră, mamifer considerat cel mai mare animal de pe Pământ, a eşuat pe o plajă de pe insula Chiloé, în sudul statului Chile, după ce a murit în mare, au anunţat, duminică, autorităţile locale, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitorii din Puerto Elvira au semnalat descoperirea acestui cetaceu gigantic pe o mică plajă din arhipelag, în după-amiaza zilei de sâmbătă.

Trimişi la faţa locului, reprezentanţii serviciului naţional de pescuit din Chile (Sernapesca) au confirmat pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter) că este vorba într-adevăr de "un cetaceu mare din familia Balenopteridae". "Am ajutat la identificarea specimenului, iar dovezile preliminare sugerează că este vorba de o balenă albastră", a adăugat Sernapesca.

Directorul său regional Cristian Hudson, citat de presa locală, a declarat că "având în vedere starea sa, balena trebuie să fi murit în mare cu ceva timp în urmă şi a plutit în derivă în această stare".

Asociaţiile de protecţie a mediului au subliniat faptul că zona este foarte aglomerată cu bărci din industria acvaculturii şi că există un trafic maritim intens. Acestea au solicitat o anchetă pentru a stabili dacă animalul a fost victima unei coliziuni.

Potrivit Centrului de conservare a cetaceelor din Chile (CCC), familia Balenopteridae (sau rorqual) este foarte diversă, incluzând mai multe specii care variază de la aproximativ nouă metri pentru balena Minke până la 30 de metri pentru balena albastră, care este astfel considerată a fi cel mai mare animal de pe Pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.