O femeie din Alabama, Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, care s-a născut cu două utere, este însărcinată cu gemeni, câte unul în fiecare cavitate uterină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelsey Hatcher, care-şi spune povestea pe contul de Instagram acestui ”doubleuhatchlings” ştie de la vârsta de 17 ani că are un uter cu două cavităţi.

Potrivit unor estimări, aproximativ 0,3% dintre femei au două utere.

La o ecografie de rutină, în mai, Kelsey Hatcher, care este mama a trei copii, a aflat nu doar că este însărcinată cu gemeni, ci şi că fiecare făt are propriul uter.

”Am fost uluiţi! În timpul acestei prime ecografii, am glumit MULT”, scrie ea pe Instagram.

”Cel mai probabil a ovulat separat, iar un ovul a coborât în fiecare trompă uterină”, declară la ABC News medicul ginecolog obstetrician Shweta Patel, care o îngrijeşte, la Centrul mamlor şi Copiilor de la Universitatea Alabama din Birmingham.

Se pare ”că spermatozoizii au urcat în fiecare uter şi că fecundaţia a vut loc separat”, declară ea.

Un uter dublu este frecvent asociat unui risc crescut de complicaţii, dar primii trei copii s-au născut sănătoşi şi la termen.

Sarcinile în două utere sunt extrem de rare.

Kelsey Hatcher spune că medicii i-au povestit că există o şansă la 50 de milioane să se producă o asemenea eventualitate.

Cel mai bine cunoscut caz a avut loc în Bangladesh, în 2019, când Arifa Sultana, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a născut doi bebeluşi sănătoşi la o diferenţă de 26 de zile.

Kelsey Hatcher speră să nască ”bebeluşii A şi B” pe cale nayurală, la data estimată a naşterii - în ziua de Crăciun.

Cei doi feţi sunt, pentru moment, bine.

Uterele s-ar putea contracta la momente diferite - minute, ore, chiar zile distanţă.

Kelsey şi soţul său, Caleb, ştiu că ar putea fi necesare una sau două cezariene.

Aux États-Unis, une femme a deux utérus et un bébé dans chacun
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.