Comisia Europeană (CE) a anunţat joi seara că a ”luat notă” de rezultatul voturilor din Parlamentul Britanic şi a reiterat că o amânare a Brexitului necesită aprobarea unanimă a tuturor celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE), relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliului Euripean îi revine să analizeze o astfel de solicitare, acordând prioritate necesităţii garantării funcţionării instituţiilor UE şi ţinând cont de motivele şi durata unei eventuale amânări”, precizează CE.

Pe de altă parte, nogociatoru-şef UE al Brexitului Michel Barnier, aflat într-o vizită la Bucureşti, a anunţat pe Twitter că ”respectă evenimentele din Parlamentul” britanic.

El anunţă că se consultă cu premierul român Viorica Dăncilă şi ministrul său al Afacerilor Europene George Ciamba, că respectă procedurile parlamentare britanice şi că este hotărât să apere interesele UE şi să construiască o ”viitoare relaţie ambiţioasă” între Uniune şi regat ”cât mai rapid posibil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.