Un al doilea transport de ajutoare alimentare era gata să plece pe mare din Cipru către Gaza, sâmbătă, a declarat preşedintele insulei, după ce un transport de prim ajutor a sosit peste noapte în enclava palestiniană asediată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 200 de tone de alimente au ajuns în enclavă vineri târziu, primul transport dintr-o nouă rută de ajutor către Fâşia Gaza, devastată de cinci luni de război.

”Prima navă şi-a început întoarcerea în Cipru şi suntem gata să trimitem a doua navă”, a declarat preşedintele cipriot Nikos Christodoulides jurnaliştilor.

A doua navă, cu 240 de tone de ajutoare, a fost ancorată în portul Larnaca în aşteptarea unui semnal de navigare.

Organizaţia caritabilă World Central Kitchen (WCK), cu sediul în SUA, care a aranjat misiunea cu Emiratele Arabe Unite şi organizaţia caritabilă spaniolă Open Arms, cu sprijinul guvernului cipriot, a declarat că noua expediere include paleţi de conserve şi produse în vrac.

WCK a spus că a doua navă are, de asemenea, două stivuitoare şi o macara pentru a ajuta la livrările maritime viitoare către Gaza.

O navă cu echipaj va însoţi nava de marfă cu opt muncitori, pentru a opera echipamentele şi a descărca ajutorul.

În prima misiune, organizaţia de caritate a descărcat ajutoarele pe un debarcader improvizat de WCK, construit din dărâmăturile clădirilor distruse.

”Sperăm că acest coridor pe care îl deschidem astăzi va fi o cale alături de cele terestre pentru a atenua foamea, a calma suferinţa şi a reda umanitatea populaţiei civile”, a declarat Open Arms, care a furnizat nava, vineri, pe X.

Principala agenţie a ONU care operează în Gaza a declarat sâmbătă că unul din trei copii sub 2 ani din nordul Gazei este acum subnutrit acut şi foametea se profilează.

Campania aeriană şi terestră a Israelului în Gaza, declanşată de atacul Hamas din 7 octombrie, a strămutat cea mai mare parte a populaţiei de 2,3 milioane de persoane a enclavei şi a lăsat oamenii în mare nevoie de hrană şi alte lucruri esenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.