Cel puţin 14 persoane au murit într-un cutremur puternic care a zguduit sâmbătă o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru, provocând daune structurale mai multor case, şcoli şi centre medicale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul, pe care U.S. Geological Survey (USGS) l-a măsurat la magnitudinea 6,8, a avut loc la o adâncime de 66,4 km, la aproximativ 10 km de oraşul Balao, din provincia Guayas.

"Rămânem în teritoriu verificând daunele cauzate de cutremur în această dimineaţă. Vreau să confirm că sunt alături de voi şi să-mi exprim solidaritatea şi angajamentul faţă de victime", a spus preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso.

Agenţia de comunicare a preşedinţiei a declarat că seismul a provocat moartea a 14 persoane şi peste 380 de persoane au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro.

Agenţia a declarat că cel puţin 44 de case au fost distruse, în timp ce alte 90 au fost avariate. Aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate, în timp ce mai multe drumuri au fost blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Aeroportul Santa Rosa a suferit pagube minore, dar a rămas în funcţiune.

Compania petrolieră de stat Petroecuador a evacuat şi a suspendat activităţile din mai multe instalaţii din precauţie, dar nu a raportat pagube.

„Am ieşit cu toţii în stradă... ne-am speriat foarte tare”, a declarat Ernesto Alvarado, un locuitor din Isla Puna.

Cutremurul iniţial a fost urmat de două replici mai slabe în ora următoare, potrivit Institutului de Geofizică din Ecuador.

Autorităţile peruane au spus că seismul a fost resimţit în regiunea de nord a ţării, dar nu s-au înregstrat victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.