Franţa a înregistrat în ultimele 24 de ore 10.561 de cazuri noi de Covid-19, depăşind pentru prima oară pragul de 10.000 de cazuri, potrivit datelor publicate sâmbătă de autorităţile din domeniul sănătăţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele, care depăşesc recordul anterior de 9.843 de cazuri noi raportate joi, scot în evidenţă revenirea îmbolnăvirilor în Franţa.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus a determinat guvernul să anunţe, vineri, noi măsuri pentru a evita revenirea la măsurile de carantină impuse anterior la nivel naţional.

Premierul Jean Castex a promis măsuri de accelerare a testărilor şi de înăsprire a măsurilor adoptate la nivel local în zonele cu număr mare de cazuri.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat un număr de 772 de focare aflate în investigare, o creştere de 86 în ultimele 24 de ore.

În ultima săptămână, au avut loc 2.432 de internări în spitale pentru Covid-19, dintre care 417 la  terapie intensivă.

Numărul deceselor care au avut loc în Franţa de la declanşarea epidemiei de Covid-19 în acest an în spitale şi cămine de bătrâni a atins 30.910, dintre care 17  în ultimele 24 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.