Coreea de Sud şi Thailanda au raportat miercuri cifre record ale infecţiilor cu SARS-CoV-2 înregistrate pentru 24 de ore, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Sud, una dintre puţinele ţări care a gestionat cu succes anul trecut răspândirea Covid-19, a raportat miercuri 1.896 de cazuri, cel mai mare număr înregistrat până acum pentru 24 de ore.

Autorităţile încearcă să încetinească al patrulea val de contaminări alimentat de varianta Delta a coronavirusului.

Recordul anterior a fost înregistrat pe 22 iulie, iar infecţiile se răspândesc rapid dincolo de capitala Seul şi regiunile din jur, unde sunt impuse unele dintre cele mai severe măsuri privind distanţarea socială.

Peste 33% din totalul cazurilor înregistrate pentru ultimele 24 de ore au fost descoperite în afara capitalei. Acesta este cel mai mare număr de contaminări înregistrat în afara zonei metropolitane Seul. Este prima dată când numărul depăşeşte 600 de când primul val de Covid-19 a avut drept focar, anul trecut, o biserică din sud-estul oraşului Daegu.

Marţi au fost impuse noi restricţii, în vigoare timp de două săptămâni. În zona Seul, aflată în nivelul 4, sunt interzise adunările mai mari de două persoane după ora 18:00.

Coreea de Sud a înregistrat, de la începutul pandemiei, aproximativ 195.000 de cazuri şi mai mult de 2.000 de decese asociate.

Şi Thailanda a raportat miercuri cifre record de contaminare, cu 16.533 de cazuri, aducând totalul la 543.361. Bilanţul deceselor asociate este de peste 4.300.

La nivel mondial, de la descoperirea coronavirusului SARS-CoV-2 la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 195 de milioane de contaminări şi mai mult de 4,1 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.