Donald Trump a reiterat vineri că Statele Unite au ”doborât” joi o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz, după ce Washingtonul a anunţat că deţine probe clare în acest sens, ceea ce Iranul a dezminţit categoric, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există vreo îndoială, am doborât-o”, a declarat preşedintele american la Casa Albă.

”Nu există vreo îndoială cu privire la faptul că era vorba despre o dronă iraniană”, a adăugat consilierul Casei Albe în domeniul securităţii naţionale, John Bolton.

”PROBE CLARE”

Anterior, un oficial american a anunţat, sub protecţia anonimatului, că Statele Unite dispun de ”probe clare” ale distrugerii dronei iraniene anunţate joi de către Trump.

”Avem probe foarte clare”, a anunţat acest oficial sub protecţia anonimatului, evocând o posibilă înregistrare video.

”Drona lor s-a apropiat prea mult de nava noastră. Dacă drone se apropie prea mult, ele vor fi doborâte”, a ameninţat el.

Pentagonul nu a confirmat vineri existenţa vreunor imagini video care să divedească distrugerea dronei.

Şeful statului american a preczat joi că nava amfibie de asalt USS Boxer a distrus această dronă.

”Acuzaţii delirante şi fără fundament”, a reacţionat vineri un purtător de cuvânt al Forşelor armate iraniene, generalul de brigadă Abdolfazl Shekarchi, citat de agenţia Tasnim.

Regiunea Golfului Persic - şi mai ales Strâmtoarea Ormuz -, tranzitată de o treime din petrolul transportat maritim la nivel mondial, se află de două luni în centrul unor tensiuni geopolitice foarte puternice, pe fondul unei înfruntări între Iran şi Statele Unite, care şi-au consolidat prezenţa militară în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.