Noul ministru britanic al Finanţelor Jeremy Hunt a anunţat luni anularea ”aproape tuturor măsurilor fiscale” anunţate în urmă cu trei săptămâni de către predecesorul său, Kwasi Kwarteng, care au aruncat pieţele britanice în haos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeremy Hunt, numit vineri în funcţie, de urgenţă, subliniază că prioritatea Guvernului britanic este să restaureze ”stabilitatea”.

Între principalele măsuri dezvăluite luni, plafonarea facturilor la energie a gospodăriilor va rămâne în vigoare - numai până în aprilie - şi nu timp de doi ani.

”Alte decizii dificile” urmează să fie anunţate cu privire la cheltuielile guvernamentale - precum impozitele -, anunţă Jeremy Hunt.

Aceste măsuri urmează să permită Guvernului să colecteze aproximativ 32 de miliarde de lire sterline (36,2 miliarde de euro) pe an, estimează ministrul britanic al Finanţelor.

”Mini-bigetul” în valoare de câteva zeci de miliarde de lire sterline anunţat de către Guvernul lui Liz Truss la sfârşitul lui septembrie a antrenat o criză în Regatul Unit.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.