Ministrul de Externe, Liz Truss, sau fostul ministru de Finanţe, Rishi Sunak, vor fi numiţi următorul lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii, luni, după o cursă aprigă de-a lungul verii. Potrivit sondajelor anunţate de presa engleză, Liz Truss este favorită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi şi-au petrecut ultimele şase săptămâni luptându-se pentru a-i convinge pe membrii conservatori că au ceea ce este necesar pentru a conduce partidul - şi ţara - după ce Boris Johnson a demisionat.

În jurul orei locale 12.30 (14.30 - ora României), directorul electoral Sir Graham Brady  va anunţa rezultatul scrutinului, la care au participat peste 160.000 de alegători.

Boris Johnson va rămâne oficial în funcţie până când înlocuitorul său va prelua oficial mandatul, marţi.

Pentru prima dată în timpul domniei sale, regina Elizabeth a II-a îl va primi pe Johnson la reşedinţa ei scoţiană de la Balmoral, în Aberdeenshire, din cauza problemelor de sănătate. Acolo, Johnson îşi va prezenta oficial demisia. Va urma o audienţă cu noul lider conservator, unde acesta sau acesta va fi invitat să formeze un guvern.

În cursul săptămânii, noul prim-ministru este de aşteptat să ţină un discurs în faţa Downing Street, să-şi numească membrii Guvernului şi va lua parte la prima lor sesiune a Întrebărilor pentru Prim Ministru cu liderul laburist Sir Keir Starmer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.