Noul coronaviruss-ar fi putut răspândi în China încă din august 2019, potrivit Harvard Medical School, care a analizat traficul în spitale prin imagini satelitare şi date de pe motoare de căutare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest studiu are la bază imagini satelitare de înaltă rezoluţie din parcările spitalelor din Wuhan - unde a apărut boala la sfârşitul lui 2018 - şi căutări efectuate pe motoare de căutare a unor simptome ca ”tuse” şi ”diaree”.

”Creştera traficului la spital şi a căutărilor de date despre simptome la Wuhan a început înainte de presupusul început al pandemiei de SAES-Cov-2 în decembrie 2019”, se arată în studiu.

”În pofida faptului că nu suntem în măsură să confirmăm dacă creşterea acestor volume are o legătură directă cu noul coronavirus, rezultatele noastre susţin alte lucrări recente care arată că el a apărut înainte de detectarea lui în piaţa de fructe de mare din Huanan”, se aratăîn studiu.

”Aceste rezultate coroborează de asemenea ipoteza potrivit căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei şi circula deja în momentul în care s-a declarat epidemia la Wuhan”, precizează cercetătorii.

Ei au constatat o creştere a traficului în parcarea spitalelorîn august 2019.

”În august, am constatat o ceştere unică a căutărilor cu privire la simptome de diaree, care nu a fost observată în timpul gripelor sezoniere anterioare, sau în date de căutare cu privire la tuse”, precizează cercetătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.