Premierul Bill English a anunţat miercuri dimineaţă că neozeelandezi sunt chemaţi la urne pe data de 23 septembrie 2017, după ce a respins posibilitatea organizării unor alegeri anticipate ca urmare a demisiei neaşteptate din luna decembrie a prim-ministrului John Key, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Partidului Naţional s-au aflat la guvernare pentru ultimii ani, însă acum trebuie să obţină o nouă majoritate parlamentară fără sprijinul popularului lider Key.

Următoarele alegeri trebuiau să aibă loc în luna septembrie, iar premierul neozeelandez a ales să nu opteze pentru organizarea unor alegeri anticipate, care ar câştiga doar câteva luni de incertitudine politică pentru Wellington.

Între timp, laburiştii şi verzi au format o alianţă electorală pentru a pune capăt dominaţiei de centru-dreapta de la Partidul Naţional.

John Key şi-a anunţat la începutul lunii decembrie demisia surprinzătoare şi neaşteptată, după ce şi-a petrecut ultimii opt ani în fruntea executivului neozeelandez. Key a precizat doar că decizia sa de a demisiona are legătură cu campania electorală pentru alegerile legislative din septembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.