Noua Zeelandă a înregistrat primul caz de Covid-19 în decurs de două luni, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 56 de ani care a călătorit în Europa mai multe luni, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a ieşit din carantina impusă de autorităţi, în urma rezultatului negativ la două teste efectuate, femeia a fost confirmată cu Covid-19.

Începând cu 18 noiembrie 2020, acesta este primul caz detectat în ţară. 

Femeia din Noua Zeelandă care a fost testată pozitiv a ajuns din Londra în Auckland pe 30 decembrie, după ce a călătorit în Spania şi Olanda patru luni.

Pe 13 ianuarie, ea a ieşit din carantina impusă şi a călătorit în Northland împreună cu soţul ei, vizitând mai mult de 30 de locuri, inclusiv atracţii turistice populare şi magazine, fiind cazaţi prin Airbnb.

Săptămâna trecută, a început să prezinte simptome uşoare. A fost testată pozitiv sâmbătă seară. În prezent, ea şi soţul ei se află în izolare, în casa lor din Whangarei.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă - ţară cu aproximativ 5 milioane de locuitori - a înregistrat puţin peste 2.280 de cazuri de contaminare şi 25 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.