Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus, au anunţat luni autorităţile sanitare după ieşirea din izolare a ultimului pacient, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general din Ministerul Sănătăţii Ashley Bloomfield a văzut în această etapă un succes de care ţara ar putea fi mândră. 

"Faptul că nu mai avem niciun caz activ pentru prima dată din 28 februarie este cu siguranţă o etapă importantă în periplul nostru dar, aşa cum am mai spus, va fi esenţial să menţinem vigilenţa contra Covid-19", a afirmat acesta într-un comunicat. 

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru răspunsul eficient la epidemia de coronavirus, care a implicat în special o izolare strictă de şapte săptămâni, până în mai.                

Arhipelagul din Pacificul de Sud, care are o populaţie de 5 milioane de locuitori, a numărat 1.154 de cazuri şi 22 de decese. 

Niciun nou caz de contaminare nu a fost înregistrat de 17 zile. De o săptămână, nu a mai fost reportat niciun caz activ. "Ultimul caz nu avea simptome de 48 de ore şi a fost considerat vindecat", a precizat Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.