Autorităţile neozeelandeze au anunţat joi după-amiază că au înregistrat o creştere dramatică a numărului de cereri de imigrare din partea cetăţenilor americani, după victoria în alegerile prezidenţiale a lui Donald Trump. Noua Zeelandă nu este singura naţiune vizată de americanii dezamăgiţi de alegerea prezidenţiabilului republican, aceştia reuşind să prăbuşească site-ul agenţiei de imigraţie canadiene în repetate rânduri în noaptea alegerilor prezidenţiale, după ce victoria a devenit clară pentru Donald Trump, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul agenţiei de imigraţie neozeelandeze a primit peste 56.300 de accesări din partea internauţilor americani în ultimele 24 de ore, adică o creştere de peste 25% faţă de cele 2.300 de vizite înregistrate înainte de ziua alegerilor prezidenţiale.

”În aceeaşi perioadă de 24 de ore, site-ul New Zeeland Now - care conţine date despre condiţiile de viaţă şi muncă, precum şi despre investiţii şi studii în universităţile neozeelandeze - a primit 70.500 de vizite din partea americanilor, comparativ cu media de 1.500 de accesări zilnice”, a declrata un purtător de cuvânt al New Zeeland NOW.

În perioada iunie 2015-iunie 2016, un număr de 1.288 de cetăţeni americani au primit reşedinţă în Noua Zeelandă. Alţi 8.876 de americani au primit permise de muncă şi 2.997 au avut vize de student.

Presa americană a scris miercuri dimineaţă că site-ul agenţiei de imigraţie canadiene s-a prăbuşit în repetate rânduri din cauza numărului mare de accesări din Statele Unite după ce a devenit clar că viitorul preşedinte american va fi Donald Trump.

De asemenea, site-ul australian de ştiri news.com.au a înregistrat o creştere în numărul de persoane care au căutat informaţii despre cum poţi să te muţi în Australia după victoria lui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.