Nouă soldaţi au fost ucişi sâmbătă într-un atac revendicat de organizaţia Stat Islamic, care a avut loc pe un câmp de antrenament ce aparţine forţelor libiene estice ale mareşalului Khalifa Haftar, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în oraşul Sebha (Sabha), care este vizat de diverse grupări armate.

Haftar şi-a concentrat efectivele în nord-vest, unde s-au aflat în ultima lună implicate într-o luptă pentru capitala Tripoli cu luptători aliaţi guvernului recunoscut internaţional.

Pe parcursul nopţii trecute au avut loc mai multe înfruntări la periferia oraşului Tripoli, cu forţele rivale folosindu-se de artilerie, potrivit locuitorilor.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Sebha. Luptătorii ei au ucis sau rănit 16 oameni şi au eliberat alţi militanţi din închisoare, a transmis organizaţia într-un comunicat publicat online.

O sursă militară a confirmat că o închisoare din interiorul câmpului Jabril Baba a fost luată cu asalt, însă nu a dat detalii. Spitalul din Sebha a transmis că au fost 9 morţi.

Sebha - ca mare parte din sud şi câmpurile de petrol de aici - este controlat de Armata Naţională Libiană, dar au fost cooptate grupări armate locale şi oameni din triburi pentru a controla teritoriul.

Ţara este în haos din 2011, când a fost răsturnat regimiul Muammar Gaddafi, care a condus Libia 42 de ani.

Organizaţia Stat Islamic este activă în sudul ţării, unde s-a retras după pierderea controlului oraşului Sirt, din centru, în decembrie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.