Nouă persoane, între care un bebeluş, au murit şi alte 15 sunt date dispărute după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat pe timp de furtună în Marea Mediterană, a anunţat joi paza de coastă italiană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de coastă italiană a precizat că a primit o cerere de asistenţă din partea autorităţilor malteze de căutare şi salvare (SAR), după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat miercuri la aproximativ 50 km sud-est de insula Lampedusa.

Autorităţile au precizat că au salvat 22 de supravieţuitori şi au recuperat nouă persoane decedate, inclusiv un bebeluş.

Operaţiunile de salvare "au fost deosebit de dificile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a agitaţiei mării în zonă, cu valuri de până la 2,50 metri", a precizat paza de coastă.

Naţionalităţile pasagerilor ambarcaţiunii nu sunt încă cunoscute, dar Lampedusa, care se află între Tunisia, Malta şi Sicilia, este primul port de intrare pentru mulţi migranţi din sud care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

"Un alt naufragiu teribil în apropiere de Lampedusa în timpul unei operaţiuni de salvare", a postat pe X Filippo Ungaro, şeful departamentului de comunicare al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Supravieţuitorii, care au fost transportaţi la Lampedusa, se aflau "în stare de hipotermie şi şoc", a adăugat el.

Într-o operaţiune separată, paza de coastă italiană a anunţat că a salvat miercuri 37 de migranţi "care se aflau la mila valurilor la bordul unei mici ambarcaţiuni din lemn, de 7 metri lungime" în largul coastelor din Lampedusa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.