Vizita lui Emmanuel Macron în Olanda a fost din nou perturbată miercuri. Doi protestatari, un bărbat şi o femeie, au fost arestaţi pentru "tulburarea liniştii publice şi ameninţare", deoarece "alergau spre preşedinte", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din Amsterdam, Lex van Liebergen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc imediat după ce preşedintele francez a coborât dintr-o limuzină alături de regele olandez Willem-Alexander şi a fost întâmpinat de primarul Amsterdamului, Femke Halsema, în faţa Universităţii din Amsterdam.

"În onoarea muncitorilor, chiar dacă Macron nu ne vrea, noi suntem aici", a strigat unul dintre protestatari înainte de a fi trântit rapid la pământ de poliţie.

Expresia "noi suntem aici" aminteşte de imnul din timpul protestelor Vestelor galbene.

Preşedintele francez, care se confruntă din nou cu o puternică mişcare de contestare publică din cauza reformei pensiilor, fusese deja întrerupt cu o zi înainte în timpul unui discurs despre Europa pe care îl susţinea la Haga.

CITEȘTE ȘI Emmanuel Macron, întrerupt de manifestanţi, la Haga, la începutul discursului despre viitorul UE. ”Unde este democraţia franceză?”, ”Convenţia (luptei împotriva modificărilor) climatice nu este respectată!”, au urlat ei şi au afişat o banderolă cu mesajul
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.