Ministrul Apărării din Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că autorităţile nord-coreene au testat lansarea unei rachete balistice dintr-un submarin, însă lansarea a fost un eşec din primele etape, iar racheta s-a prăbuşit în apele Mării Japoniei după câteva secunde de zbor, scrie RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta balistică a fost lansată în largul oraşului litoral Sinpo, situat în provincia Hamgyong-ul Sudic, la ora locală 11.30 (05.30 ora României).

 ”Racheta balistică a fost lansată din submarin în condiţii normale, însă zborul iniţial a fost un eşec. Armata noastră condamnă puternic asemenea acte provocatoare din partea Phenianului”, a declarat demnitarul sud-coreean.

De asemenea, Japonia a condamnat puternic lansarea unei rachete balistice de către autorităţile nord-coreene, susţinând că este o provocare clară la adresa rezoluţilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

”Ar trebui să condamnăm vehement această lansare şi să colaborăm cu aliaţii internaţionali”, a declarat premierul japonez Shinzo Abe.

În aprilie, armata nord-coreeană a testat lansarea unei rachete de la nivelul unui submarin, iar testul a fost considerat un mare succes de către propaganda nord-coreeană, care l-a numit o alternativă pentru lansarea unui atac nuclear.

Însă, Seulul a considerat lansarea ca fiind un eşec, susţinând că racheta s-a dezmembrat după ce a parcus circa 30 de kilometri.

Prima lansare a unei rachete balistice dintr-un submarin a avut loc la 27 noiembrie 2015, iar testul a fost un alt eşec pentru armata nord-coreeană.

În această săptămână, Statele Unite au adoptat o serie de sancţiuni personale împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un şi a altor zece oficiali de rang mediu, denunţând încălcarea gravă a drepturilor omului.

Phenianul a reacţionat vehement, susţinând că noile sancţiuni reprezintă o declaraţie de război din partea Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.