Protestatarii au aruncat cu ouă şi au vandalizat cu graffiti faţada biroului de legătură cu guvernul chinez la Hong Kong, duminică, în timpul unei noi manifestaţii masive în teritoriul semiautonom, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii au estimat că la protestul antiguvernamental au participat 430.000 de persoane.

Mii de manifestanţi purtând măşti au ajuns duminică pe strada pe care se află biroul de unde este reprezentat guvernul de la Beijing şi au vandalizat faţada clădirii.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor recalcitranţi.

De asemenea, unii manifestanţi au fost atacaţi cu bâtele de bărbaţi cu măşti. Printre persoanele agresate s-a numărat şi un journalist de la Stand News, care transmitea live pe Facebook.

Hong Kong este, de la 9 iunie, scena unor manifestări masive împotriva guvernului local pro-Beijing, proteste marcate sporadic de violenţe între contestatarii radicali şi poliţie. Mişcarea a pornit de la respingerea unui proiect de lege cu privire la autorizarea extrădărilor către China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.