Noi inundaţii au avut loc miercuri în centrul Greciei, pentru a doua oară în această lună, oraşul Volos fiind puternic afectat. Luna trecută, o furtună s-a soldat cu moartea a 17 persoane şi a provocat pagube importante, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au instituit stare de urgenţă în Volos, un oraş cu aproape 140.000 de locuitori, în contextul în care o furtună numită Elias a ajuns pe uscat, transformând străzile în râuri.

Această furtună, a doua care loveşte ţara în trei săptămâni, a provocat deja inundaţii pe insula Evia, în apropiere de Atena. Satele din jurul oraşului Volos au fost evacuate.

La începutul lunii septembrie, centrul Greciei a fost devastat de ploile devastatoare ale furtunii Daniel, care au distrus culturile şi au ucis zeci de mii de animale într-o zonă care este inima producţiei agricole greceşti.

Ministrul agriculturii, Lefteris Avgenakis, a declarat miercuri că echipele de intervenţie au eliminat deja peste 180.000 de cadavre de animale şi păsări.

Printre culturile distruse se numără bumbacul, porumbul, grâul, merele şi kiwi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.