Numărul cazurilor zilnice de coronavirus din Tokyo, Japonia, a atins un nivel record joi, fiind înregistrate peste 30.000 de cazuri pentru prima dată de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 31.878 de cazuri noi de COVID-19 din Tokyo au depăşit recordul anterior din luna februarie şi multe alte regiuni au raportat, de asemenea, maxime.

Joi, au fost raportate 186.229 de cazuri noi la nivel naţional.

Majoritatea persoanelor infectate nu sunt în stare gravă, iar numărul deceselor este scăzut, însă oficialii au avertizat că spitalele încep să simtă presiunea din cauza cazurilor pozitive tot mai frecvente.

”Trebuie să urmărim îndeaproape situaţia infectării, inclusiv problema accesului la servicii medicale, cu cea mai mare vigilenţă”, a declarat secretarul şef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, într-o conferinţă de presă regulată.

Noile cazuri pozitive consemnate la nivel naţional reprezintă un record, a adăugat el.

Cu toate acestea, oficialii japonezi, inclusiv premierul Fumio Kishida, nu au introdus noi restricţii anticovid. Aproape toţi japonezii încă poartă măşti în spaţiile închise şi mulţi le folosesc şi în spaţiile deschise, iar masca este obligatorie în majoritatea magazinelor.

Locuitorii din Tokyo recunosc că sunt îngrijoraţi de numărul ridicat de cazuri pozitive.

”Cred că este cu adevărat şocant că sunt peste 30.000 (n.r. cazuri). Trebuie să fiu mult mai precaut, fiindcă locuiesc cu bunica”, a spus un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Alţi cetăţeni susţin că populaţia nu a mai fost atât de vigilentă în ultimele luni, deoarece numărul infectărilor a scăzut.

”Poate că din primăvară, toată lumea s-a calmat şi a revenit la normal. Deci, era previzibil, într-o anumită măsură (n.r. noul val)”, a declarat un alt locuitor, în vârstă de 55 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.