Donald Trump, candidatul republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, a declarat joi că el crede că fosta sa rivală republicană Nikki Haley va face parte din echipa sa "într-o formă sau alta", după ce fosta guvernatoare al Carolinei de Sud anunţase cu o zi mai devreme că va vota pentru el, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de un reporter de la canalul de televiziune News 12, la mitingul său din Bronx, dacă există loc pentru ea în echipa sa sau, mai bine zis, pe buletinul de vot, Trump a răspuns: "Cred că va fi în echipa noastră, pentru că avem multe idei şi gânduri comune. Am apreciat ceea ce a spus, ştiţi, am avut o campanie urâtă. A fost destul de urâtă, dar ea este o persoană foarte capabilă şi sunt sigur că va fi în echipa noastră într-o formă sau alta. Absolut", a declarat Trump, în condiţiile în care au existat speculaţii că Nikki Haley ar putea deveni partenera sa în cursa pentru Casa Albă, candidând ca vicepreşedinte.

Haley, care a ocupat funcţia de ambasador la Naţiunile Unite în mandatul lui Trump, a declarat miercuri că va vota pentru el în noiembrie, dar nu a oferit o susţinere totală. În schimb, ea l-a încurajat pe Trump să ia legătura cu susţinătorii ei, dintre care unii au continuat să voteze pentru ea în alegerile primare republicane, chiar şi după ce ea a ieşit din cursă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Ar fi inteligent ca Trump să ajungă la milioanele de oameni care au votat pentru mine şi care continuă să mă susţină şi să nu presupună că vor fi doar cu el. Şi sper sincer să facă acest lucru", a declarat Haley în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri după un discurs susţinut la Institutul (conservator) Hudson din Washington, DC.

Joi, Trump a fost reticent în a numi primii trei candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, dar a menţionat câteva nume. "Avem atât de mulţi, încât nu vreau să fac asta", a spus Trump. "Aţi putea lua oameni ca Ben Carson, aţi putea lua oameni ca Marco Rubio, J.D. Vance. Adică, sunt atât de mulţi. Elise (Stefanik) face o treabă fantastică. Dar aş putea continua destul de mult timp", a spus el.

Trump a reiterat că este posibil să se decidă asupra partenerului de cursă electorală pentru Casa Albă "cândva în timpul convenţiei" republicane, care începe la Milwaukee pe 15 iulie şi unde va fi desemnat oficial drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, unde îl va avea drept rival pe actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Publicaţia Axios a afirmat recent că echipa lui Trump o ia în considerare pe Nikki Haley ca posibil vicepreşedinte într-un eventual al doilea mandat al lui Trump la Casa Albă, dar fostul preşedinte a respins această posibilitate. 

CITEȘTE ȘI Trump spune că nu o ia în considerare pe Nikki Haley ca parteneră pentru candidatura la Casa Albă

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.