Autorităţile nigeriene au anunţat vineri după-amiază că cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 57 au fost rănite, după ce două atacatoare sinucigaşe s-au aruncat în aer într-o piaţa aglomerată din localitatea Madagali, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe baza raportului primit de la oamenii noştri, avem până în acest moment 30 de morţi şi 57 de răniţi. Forţele de securitate au preluat controlul în respectiva zonă, pentru a evita ca inamicii să comită un alt atentat” a declarat primarul Badare Akintoye, care este purtător de cuvânt pentru o unitate militară din localitatea Mubi, situată în apropiere de Madagali.

Un martor a precizat că cele două explozii au avut loc simultan în două zone din piaţa de cereale şi legume din localitatea Madagali, situată în provincia Adamawa.

El susţine că a numărat cel puţin zece cadavre întinse pe caldarâm, în vreme ce alţi răniţi erau preluaţi cu ambulanţa spre un spital din apropiere.

Se pare că acesta este al treilea atac comis în Madagali, o localitate situată în zona de acţiune a teroriştilor Boko Haram.

În decembrie 2015, o atacatoare sinucigaşă s-a detonat într-o staţie de autobuz din apropierea aceleiaşi pieţe, iar cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozie.

De asemenea, un luptător al Boko Haram a deschis focul în luna iunie la o înmormântare din Madagali. Alte 18 persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat.

”Atacul de astăzi era iminent pentru că armata a înaintat considerabil în jungla Sambisa controlată de Boko Haram”, a declarat un corespondent al Al Jazeera.

Boko Haram nu a revendicat până în acest moment cele două explozii sinucigaşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.