Nigel Farage a anunţat joi după-amiază că va participa pe 20 ianuarie la ceremonia de învestire a preşedintelui-ales Donald Trump la Casa Albă. Acesta va participa la ceremonie ca invitat al guvernatorului din Mississippi, Phil Bryant, după ce în timpul campaniei prezidenţiale a vorbit la un eveniment al miliardarului republican din Jackson, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă voi participa. Abia aştept. Guvernatorul din Mississippi m-a invitat şi voi fi acolo pentru câteva zile. Un eveniment minunat şi istoric. În America au avut o revoluţie politică completă. Problema este că revoluţia din Marea Britanie nu este completă pentru că aceeaşi oameni au rămas la putere”, a declarat Nigel Farage pentru Sky News.

De asemenea, europarlamentarul este primul politician britanic care s-a întâlnit în noiembrie cu Donald Trump, imediat după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Farage a susţinut că a avut o întâlnire productivă cu preşedintele-ales, iar cei doi au discutat despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Londra şi Washington în special după ieşirea Marii Britanii din UE.

UKIP a cerut numirea europarlamentarului Nigel Farage în poziţia de ambasador al Marii Britanii în Statele Unite, întrucât acesta ar reprezenta singura alegere raţională după venirea lui Donald Trump la Casa Albă. 

Antiimigraţioniştii au susţinut că relaţia specială cultivată în ultimele decenii între Marea Britanie şi Statele Unite ar trebui să devină şi mai importantă după ieşirea din UE. De asemenea, formaţiunea britanică a amintit de relaţiile bune ale lui Nigel Farage cu Donald Trump.

Premierul May a respins în luna noiembrie propunerea de numire a lui Nigel Farage în poziţia de ambasador în Statele Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.