Liderul UKIP, Nigel Farage, a declarat miercuri dimineaţă că victoria surprinzătoare înregistrată în alegerile prezidenţiale de republicanul Donald Trump poate să fie catalogată drept un referendum supradimensionat pentru Brexit. Comparaţia liderului britanic antiimigraţionist are legătură cu ideea că cele două naţiuni şi-au recăpătat suveranitatea prin vot. De asemenea, politicianul l-a felicitat pentru victorie pe preşedintele ales, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigel Farage, care a ţinut anterior un discurs la un eveniment de campanie a lui Donald Trump, a prezis că miliardarul republican ar putea să exploateze aceeaşi nemulţumire a alegătorilor faţă de status-quo, care i-a determinat pe britanici să voteze pentru ieşirea din UE.

În timpul campaniei, prezidenţiabilul republican a făcut mai multe referiri la Brexit. Donald Trump a susţinut chiar că va încerca să trezească aceleaşi nemulţumiri ale alegătorilor exploatate şi de susţinătorii Brexitului.

”Îmi dau pelerina jos în faţa lui Donald Trump! Multe felicitări. Ai luptat o campanie curajoasă”, a declarat Farage pe Twitter.

De asemenea, acesta a susţinut reînvierea statului naţional în 2016 şi a precizat că oamenii vor prelua controlul asupra propriilor vieţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.