Premierul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat luni că Scoţia intră din nou într-o izolare ”asemănătoare celei din martie” 2020, în vederea unei opriri a unei creşteri puternice a contaminărilor cu varianta britanică a noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de la miezul nopţii (de luni spre marţi), întreaga lună ianuarie veţi fi obligaţii legal să rămâneţi acasă”, a anunţat într-o conferinţă de presă premierul separatist.

Sturgeon a evocat o ”lovitură puternică” din cauza ”variantei virusului care se răspândeşte rapid”.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunţe, la rândul său, luni seara, noi restricţii în Anglia, în contextul unui val de contaminări care a condus la îndemnuri la o izolare strictă, a anunţat Guvernul britanic.

”Premierul (britanic Boris Johnson) este clar cu privire la faptul că este necesar să fie adoptate noi măsuri (...). El le va anunţa în această (luni) seară”, a anunţat un purtător de cuvânt.

Boris Johnson urmează să intervină la televiziune la ora locală 20.00 (22.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.