Autorităţile locale au anunţat miercuri dimineaţă că o tânără şi-a pierdut viaţa la o săptămână după ce a fost aruncată în flăcări în timpul unui ritual de exorcizare dintr-o regiune izolată a ţării latino-americane Nicaragua. Rudele femeii decedate susţin că aceasta a fost atacată de către patru bărbaţi, care erau conduşi de un presupus pastor evanghelic, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pastorul Juan Rocha neagă toate acuzaţiile, susţinând că spiritele rele au suspendat-o şi au aruncat-o pe tânără în mijlocul flăcărilor.

Victima a fost identificată drept Vilma Trujillo (25 de ani). 

De asemenea, aceasta a fost găsită de rude la câteva ore după exorcism, corupul ei fiind acoperit de arsuri grave.

Autorităţile locale l-au arestat deja pe pastorul evanghelic Juan Rocha.

”Este de neiertat ce mi-au făcut. Mi-au ucis soţia, mama celor doi copii mici. Acum ce le voi spune lor?”, a declarat soţul victimei, Reynaldo Peralta Rodriguez.

Potrivit familiei, tânără a fost tărâtă în biserică în urmă cu o săptămână de patru atacatori, care au susţinut că este posedată pentru că ar fi încercat să atace mai multe persoane cu o macetă.

Pablo Cuevas de la Comisia pentru Drepturile Omului din Nicaragua le-a cerut guvernanţilor să controleze mai strict sectele religioase din ţara latino-americană.

”Este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă în zilele noastre, trebuie să existe o anchetă a autorităţilor în aceste secte şi religii. Nu putem să mai avem asemenea incidente”, a declarat Cuevas.

Reprezentanţii Mişcării Autonome pentru Femei au susţinut că un asemenea caz este un exemplu pentru fanatism şi misoginie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.