Guvernul nicaraguan a invocat vineri, un "atac la suveranitatea naţională” pentru a justifica scoaterea din grila de programe a canalului de ştiri CNN, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conţinutul transmis de canalul CNN în limba spaniolă” era contrar respectării suveranităţii naţionale garantate de Constituţie, a argumentat Rosario Murillo, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al guvernului. Drept urmare, "s-a ordonat eliminarea imediată a acestui canal din grila de canale autorizate”, a declarat Rosario Murillo presei oficiale.

Joi, CNN a denunţat retragerea emisiunilor sale în limba spaniolă în Nicaragua, după 25 de ani de prezenţă. Canalul arătase momentul întreruperii emisiunilor sale, în timpul retransmiterii discursului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski adresat Adunării Generale a Naţiunilor Unite, reunită la New York.

Constituţia prevede că "independenţa, suveranitatea şi autodeterminarea sunt drepturi inalienabile ale poporului nicaraguan”, a spus Rosario Murillo, soţia preşedintelui Daniel Ortega. "Dreptul de a informa este o responsabilitate socială şi trebuie exercitat cu respectarea strictă a principiilor constituţionale”, a adăugat ea.

În plus, a subliniat ea, legea pedepseşte "orice act de ingerinţă străină”.

Decizia de a retrage emisiunile canalului CNN este justificată de "motive obiective de apărare imprescriptibilă a suveranităţii”, a insistat vicepreşedintele nicaraguan.

Canalul CNN în spaniolă, deţinut de grupul Warner Bros, a asigurat că va informa în continuare nicaraguanii prin intermediul site-ului său. Peste treizeci de instituţii de presă scrisă, de radio şi de televiziune au fost închise în ultimul an de către autorităţile din Nicaragua, potrivit organizaţiei pentru libertatea presei Voces del Sur (Vocile Sudului).

Printre acestea se numără şi canalul de televiziune al Conferinţei Episcopale din Nicaragua, precum şi cel puţin alte şapte mass-media catolice într-un context de tensiuni tot mai mari între Biserica Catolică şi putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.