Primăria oraşului New York urmează să rupă contractele încheiate cu Trump Organization - privind gestionarea unor atracţii în Central Park şi un club de golf în Brons -, a anunţat primarul democrat Bill de Blasio miercuri, la o săptămână după violenţele sângeroase ale susţinătorilor preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump la Capitoliu, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oraşul New nu face afaceri cu elemente insurecţionale. Luăm măsuri pentru a pune capăt acordurilor” care încredinţau Trump Organization exploatarea unui carusel şi a două patinoare în Central Park şi a unui club de golf în Bronx, a anunţat pe Twitter Bill de Balsio.

Intervievat de postul MSNBC, primarul a anunţat că jurişti de la primărie au conchis cu o zi înainte că oraşul are dreptul să pună capăt acestor contracte, în valoare de 17 milioane de dolari.

”Dacă o întreprindere sau conducerea unei întreprinderi participă la activităţi infracţionale, noi avem dreptul să punem capăt. Incitarea la insurecţie împotriva Guvernului constituie în mod clar o activitate infracţională”, a declarat el.

În urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, numeroase întreprinderi şi organizaţii americane - inclusiv Deutsche Bank, principala bancă a magnatului - au anunţat că-şi întrerup legăturile sau se distanţează de Donald Trump şi de holdingul său familial, Trump Organization, al cărui sediu de află în Trump Tower, pe 5th Avenue.

În anii '80, pe când Trump era un simplu om de afaceri newyorkez în plină ascensiune, societatea sa a preluat gestionarea a două patinoare în Central Park - Wollman Rink, cel mai cunoscut şi mai frecventat de turişti, situat în sudul parcului, construit în 1960, care a rămas închis timp de mai mulţi ani din cauza unor lucrări la începutul anilor '80, şi Lasker Rink, mai la nord, construit în 1966.

Donald Trump este mândru de aceste instalaţii şi le cita cu regularitate ca dovezi ale telentului său de antreprenor imobiliar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.