Cel puţin trei sinagogi şi un muzeu din New York au primit, sâmbătă, ameninţări cu bombă, dar niciuna nu a fost considerată credibilă de către Departamentul de Poliţie din New York, potrivit unui oficial al oraşului şi poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducătorul districtului Manhattan, Mark D. Levine, a declarat pe X că ameninţările cu bombă de la sinagogă au fost "o infracţiune clară de ură şi fac parte dintr-o tendinţă în creştere a incidentelor care vizează instituţii evreieşti".

"Acesta este un efort clar de a semăna frica în comunitatea evreiască. Nu poate fi acceptat", spune el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că sâmbătă au fost primite mai multe ameninţări, inclusiv o ameninţare cu bombă trimisă prin e-mail la Muzeul Brooklyn şi una la o sinagogă din Brooklyn Heights, fără a fi detectată nicio dovadă a vreunui dispozitiv exploziv.

Două sinagogi din Manhattan au primit, de asemenea, ameninţări cu bombă, inclusiv o sinagogă din West Side, care a determinat poliţia să evacueze aproximativ 250 de persoane, potrivit poliţiei, fără a fi găsit nimic.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat pe X că oficialii statului "monitorizau în mod activ o serie de ameninţări cu bombă la sinagogi din New York. S-a stabilit că ameninţările nu sunt credibile".

Hochul adaugă: "Nu vom tolera indivizii care semănau frică şi antisemitism. Cei responsabili trebuie să fie traşi la răspundere pentru acţiunile lor josnice".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.