Coreea de Sud a anunţat marţi că a extrădat către Noua Zeelandă o femeie în vârstă de 42 de ani, suspectată de uciderea a doi copii, ale căror rămăşiţe au fost găsite în valize, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia, care este suspectată de faptul că este mama celor doi copii - o cetăţeană neozeelandeză de origine coreeană - şi elemente de probă-cheie în acest dosar au fost predate autorităţilor neozeelandeze luni seara, anunţă într-un comunicat Ministerul sud-coreean al Justiţiei.

”Sperăm ca adevărul în acest dosar, care a reţinut atenţia întregii lumi, să iasă la iveală în urma unui proces judiciar drept şi riguros în Noua Zeelandă”, afirmă ministerul.

Poliţia sud-coreeană a atrestat-o pe această femeie în oraşul portuar Ulsan, în septembrie, la câteva săptămâni după ce autorităţile neozeelandeze au descoperit rămăşilele a doi copii care ar fi avut vârsta de cinci şi zece ani la momentul morţii, cam prin 2018.

Femeia - pe care poliţia a identificat-o doar prin numele de familie, Lee - apare în imagini de presă de la acea vreme, escortată de anchetatori afară dintr-un post de poliţie din Ulsan şi acoperindu-şi capul cu o haină.

Jurnaliştii au întrebat-o dacă va mărturisi crimele, iar ea a repetat în mai multe rânduri că ”n-am făcut asta” în timp ce era condusă către un vehicul de poliţie.

Această descoprire macabră a avut loc în august.

Valizele se aflau într-o remorcă plină cu obiecte, cumpărată de către o familie, care nu bănuia nimic, la o licitaţie de bunuri abandonate, la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă.

Poliţia neozeelandeză a anunţat că trupurile neînsufleţite au fost depuse în remorca respectivă de ani de zile şi că acest lucru complică ancheta.

Autorităţile au subliniat în mai multe rânduri că familia care a găsit cadavrele nu are legătură cu omuciderile şi că a primit ajutor psihologic pentru a depăşi traumatismul acestei descoperiri sordide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.