Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri dimineaţă că alianţa militară va evalua o solicitare primită din partea autorităţilor afgane pentru suplimentarea cu câteva mii de soldaţi a trupelor desfăşurate în Afganistan. De asemenea, o decizie cu privire la scopul şi dimensiunea unei eventuale misiuni va fi luată în următoarele săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evaluăm acum această solicitare. Vom lua o decizie cu privire la dimensiunea şi scopul unei misiuni în câteva săptămâni, dar nu vom vorbi despre întoarcearea la operaţiunile de luptă din Afganistan”, a precizat Stoltenberg după o întâlnire cu Theresa May.

Secretarul General a precizat că alianţa va continua pentru moment operaţiunile de antrenament şi sprijinire a forţelor guvernamentale din Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.