NATO a catalogat vineri drept ”încurajatoare” întâlnirea între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, subliniind însă că mai sunt încă multe de făcut, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un prim pas. Este încurajator, dar trebuie să se înţeleagă că sunt multe lucruri dificile de făcut în viitor”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg într-o reuniune a miniştrilor de Externe ai statelor membre ale organizaţiei, la Bruxelles.

”Lucrul cel mai important astăzi este să ne felicităm faţă de faptul că s-au întâlnit, iar chiar dacă mai este un drum lung de parcurs până să se ajungă la o soluţie completă în criza şi la problemele pe care le vedem în peninsula coreeană, eu cred că este vorba despre o primă etapă foarte importantă”, a comentat Stoltenberg.

Din partea Uniunii Europene (UE), preşedintele Consiliului Europan Donald Tusk a trasat o paralelă între situaţia din peninsula coreeană şi în Blacani, unde efectuează un turneu.

Tusk apreciază, într-un mesaj postat pe Twitter, că evoluţiile în aceste regiuni arată că ”imposibilul poate deveni posibil, iar asta depinde în întregime de bună voinţa şi de curajul oamenilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.