Un diplomat al blocului militar occidental a declarat miercuri seară că Moscova şi-a desfăşurat în largul coastelor norvegiene întreaga flotă nordică, care transportă mai multe bombardiere menite să intensifice un posibil ultim asalt al forţelor guvernamentale şi aliaţilor ruşi asupra cartierelor asediate ale Alepului. Posibila ofensivă sângeroasă ar putea să aibă loc în următoarele două săptămâni, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îşi desfăşoară întreaga flotă nordică şi mare parte din flota baltică în cea mai mare operaţiune de la sfârşitul Războiului Rece. Nu este vorba de un apel prietenos de prezentare la port. În două săptămâni, vom observa o intensificare a atacurilor aeriene asupra Alepului, ca parte a strategiei ruşilor de a obţine victoria”, a declarat sub protecţia anonimităţii diplomatul NATO.

Anunţul vine după ce armata norvegiană a publicat mai multe imagini cu flota rusă de nave de război, desfăşurată în apele internaţionale din largul coastelor peninsulei Scandinavia.

Printre navele de război suprinse în imaginile armatei norvegiene se numără portavionul ”Amiralul Kuzneţov” şi crucişătorul ”Piotr Veliki”. Navele ruse au fost observate în apropierea insulei Andoya, situată dincolo de Cercul Polar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.