Naţiunile Unite au anunţat luni după-amiază că peste un milion de sirieni trăiesc în localităţi asediate fie de autorităţile guvernamentale, fie de rebelii moderaţi sau islamişti. De asemenea, numărul sirienilor care trăiesc sub asediu s-a dublat doar în ultimul an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 850.000 de persoane sunt în localităţi asediate de forţele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad. În vreme ce, alţi 150.000 de sirieni trăiesc în localităţi controlate de grupări armate sau de jihadiştii Statului Islamic.

”Nu este nimic subtil sau complicat la practica asediului. Civilii sunt izolaţi, înfometaţi, bombardaţi şi nu au acces la servicii medicale sau la asistenţă umanitară. În aceste condiţii, aceştia sunt obligaţi să fugă sau să se predea”, a declarat vicesecretarul Naţiunilor Unite pentru Activităţi Umanitare, Stephen O'Brien.

De asemenea, acesta a cerut susţinerea unei rezoluţii, prin care se cere oprirea atacurilor împotriva civililor şi acces umanitar, de către Consiliul de Securitate al ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.