Reprezentanţii Naţiunilor Unite atrag atenţia că prizonierii străini nu au parte de un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane de către regimul dictatorului Kim Jong-un în Coreea de Nord, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tomas Ojea Quintana este raportor special al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului din Coreea de Nord. Acesta s-a declarat entuziasmat de eliberarea pastorului canadian Hyeon Soo Lim, care a executat mai bine de doi ani de muncă silnică, după ce a fost acuzat că a complotat pentru răsturnarea regimului Kim Jong-un.

Însă, cel puţin alţi nouă cetăţeni străini rămân prizonieri ai regimului nord-coreean, printre aceştia numărundu-se trei americani şi şase persoane din Coreea de Sud.

”Sunt îngrijorat de zvonurile potrivit cărora prizonierii nu au dreptul la un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane”, a declarat Ojea Quintana.

Autorităţile nord-coreene sunt obligate să ofere cetăţenilor străini acces la un translator şi la sprijin consular, dar aceste drepturi nu pot fi considerate garantate, pe baza informaţiilor de la Phenian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.