NASA anunţă că vrea să analizeze un ”obiect” despre care un locuitor din Florida spune că a căzut pe casa sa şi care ar putea proveni de la aruncarea de deşeuri de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”NASA a recuperat un obiect în cooperare cu proprietarul”, a declarat marţi AFP un purtător de cuvânt al Agenţiei spaţiale americane.

Acesta urmează să fie ”analizat la Centrul Spaţial Kennedy, în Florida, cât mai rapid posibil, în vederea stabilirii originii acestuia”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Obiectul, care cântăreşte mai puţin de un kilogram, a îngăurit acoperişul casei unui locuitor din oraşul Naples, în Florida, la 3 martie, potrivit unor mărturii culese de publicaţia Ars Technica.

Locuitorul respectiv, Alejandro Otero, a publicat pe X fotografii ale unui obiect gri, semicilindric, şi găuri în tavan.

Obiectul a ”îngăurit acoprişul în două etape”, a scris el pe reţeaua de socializare.

La 8 martie urma să intre în atmosferă un ”pachet” spaţial mai special.

În 2021, NASA a eliberat de pe ISS un palet cu baterii vechi. Acestea au căzut, pe rând, către Pământ, însă, în lipsa unui mijloc de propulsie, era vorba despre o ”reintrare necontrolată”.

NASA anunţa în martie că a efectuat o analiză aprofundată şi a stabilit că paletul ”reintra în atmosferă fără pericol”.

Potrivit astrofizianului Jonathan McDowell, ora comunicată de către locuitor cu privire la căderea obiectului şi locul acesteia ar putea corespunde unei părţi a acestei încărcături, pe baza traiectoriilor făcute publice.

Incidente de acelaşi fel au mai avut loc în trecut.

În 2022, autorităţile australiene au confirmat că un fragment spaţial carbonizat care a căzut în ţarcul unor oi provenea de la un aparat SpaceX.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.