Aproximativ 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină, după ce 174 dintre muncitorii sezonieri - inclusiv din România - au fost testaţi pozitiv cu covid-19, au declarat surse oficiale pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 174 de muncitori sezonieri - originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina - au fost testaţi pozitiv cu covid-19, începând de vineri, în această fermă din Bavaria (vest), unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi cu covid-19, a anunţat acesta, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

Însă un angajat ar fi fost spitalizat, a anunţat postul bavarez de radio BR24 pe Twitter.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

Locuitorii din comuna Manning - unde a fost detectat acest nou focar activ - se vor putea testa gratuit, a anunţat ea, insistând asupra faptului că acesta este un lucru important mai ales pentru ceicare plănuiesc să plece în vacanţă.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat duminică faptul că, la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, s-au făcut testări şi s-a instituit carantina, însă rezultatul testărilor nu a fost comunicat încă Oficiului consular şi nici nu există cereri de asistenţă consulară.din partea vreunui cetăţean român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.