Rusia a anunţat, luni seară, instituirea unei încetări locale a focului în mai multe oraşe ucrainene, marţi, de la ora 07.00 GMT (ora 10.00 - ora Moscovei), pentru a permite evacuarea civililor prin coridoarele umanitare, relatează lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Federaţia Rusă anunţă încetarea focului de la ora 10:00, ora Moscovei (07:00 GMT) pe 8 martie" pentru evacuarea civililor din Kiev, precum şi din oraşele Sumî, Harkov, Cernigîv şi Mariupol, a anunţat celula Ministerului rus al Apărării, responsabilă cu operaţiunile umanitare din Ucraina, într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

Armata rusă a anunţat luni că urma să creeze culoare umanitare prin care să le permită civililor de la Kiev, Mariupol, Harkov şi Sumî să treacă în Belarus şi Rusia, însă Guvernul ucrainean a refuzat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.