Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat luni seară moartea ambasadorului rus şi a susţinut că este vorba despre un act terorist în atacul armat din Ankara. Ambasadorul Andrei Karlov a decedat, după ce a fost împuşcat de un presupus militant jihadist, care a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu o legitimaţie de poliţist, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Considerăm că acesta este un atac terorist”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoţit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Martorii prezenţi la expoziţie susţin că atacatorul a tras iniţial un foc în aer, iar apoi l-a împuşcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitaţii au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Se pare că atacatorul a strigat ”nu voi pleca de aici viu, aşa că nu vă apropiaţi de mine”.

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia.

De asemenea, măsuri de securitate suplimentare au fost luate în jurul Ambasadei Rusiei de la Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

La faţa locului a sosit şi ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.