Ministerul Apărării din Rusia a anunţat vineri după-amiază extinderea cu o zi a aşa-numitei ”pauze umanitare”, care a dus la sistarea raidurilor aeriene din cartierele estice ale metropolei asediate Alep. Noul armistiţiu temporar va expira sâmbătă seară, la ora locală 19.00, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al ministerului Apărării de la Moscova a anunţat că ”pauza umanitară” va fi implementată în intervalul orar 8-19 în data de 22 octombrie. În această perioadă, avioanele ruseşti şi cele ale forţelor guvernamentale siriene nu vor participa la raiduri aeriene deasupra metropolei Alep sau la alte atacuri de artilerie asupra cartierelor estice asediate.

Rusia a sistat raidurile aeriene pentru a permite civililor şi rebelilor să părăsească cartierele asediate prin coridoarele umanitare de evacuare. 

Ultima ”pauză umanitară” implementată de partea rusă urmează să expire vineri după-amiază.

Aşa-numita ”pauză umanitară” a fost respinsă de grupările rebele, care au anunţat că pregătesc o contra-ofensivă pentru a rupe blocada.

Între timp, armata rusă şi-a desfăşurat întreaga flotă nordică şi mare parte din flota baltică, inclusiv portavionul Amiral Kuzneţov. Flotila urmează să ajungă în următoarele două săptămâni pe coastele siriene, iar experţii în securitate au avertizat că desfăşurarea navală masivă va sprijini un ultim asalt al forţelor guvernamentale siriene şi aliaţilor ruşi asupra metropolei asediate Alep.

Portavionul Amiral Kuzneţov este capabil să transporte până la 50 de bombardiere, iar navele de război din flotila rusă sunt înarmate cu rachete de croazieră şi alte artilerii puternice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.