Morţile din cauza noului coronavirus în Italia sunt mult mai numeroase decât s-a anunţat, potrivit Institutului Naţional italian de Statistică (ISTAT), care subliniază într-un studiu că milioane de cazuri nu au fost înregistrate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul raport cu privire la acest subiect, publicat luni, Istat estimează că de la 21 februarie - când s-au înregistrat primele decese din cauza covid-19 - şi până la 31 martie, nivelul mortalităţii în Italia a crescut cu 39% faţă de media ultimilor cinci ani.

Din cele 25.354 de ”decese în plus”, coronavirusul este citat drept cauză oficială în 13.710 cazuri, ceea ce lasă un ”sold” de 11.600 de morţi neînregistrate.

Istat consideră rezonabil să se considere că aceste decese au fost cauzate de covid-19 şi că persoanele respective au murit înainte să fie diagnosticate cu boala sau au murit din alte cauze, din cauza lipsei de îngrijire, în contextul în care spitalele au fost depăşite.

Italia a anunţat 28.884 de decese din cauza noului coronavirus, potrivit unui ultim bilanţ comunicat duminică, şi este a doua cea mai îndoliată ţară din lume după Statele Unite.

Numai decesele confirmate în urma unor teste sunt incluse în bilanţul oficial.

Studiul Istat a fost realizat în colaborare cu Institutul Naţional italian de Sănătate. El confirmă că epidemia a lovit masiv regiunile din nordul peninsulei, unde nivelul mortalităţii a crescut cu 95% faţă de media din ultimii cinci ani.

Numai în martie, mortalitatea la nivel naţional a crescut cu 49% faţă de media ultimilor cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.