Un bărbat a fost găsit mort luni, în incendii de pădure în regiunea Boetia, în centrul Greciei, pompieri greci luptau împotriva unui nou incendiu pe Insula Evia, iar opt persoane au fost spitalizate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un cioban bătrân a fugit la stână să-şi salveze animalele şi a fost găsit mort, probabil intoxicat de fumul” incendiului, anunţă un purtător de cuvânt al pompierilor.

Un incendiu important de pădure a izbucnit luni în Boetia, la nord de Attica, la 100 de kilometri nord de Atena, potrivit serviciilor de salvare.

S-a emis un aviz de evacuare a turiştilor care se aflau pe o plajă vecină.

Aproximativ 56 de pomperi, asistaţi de patru avioane, luptau cu flăcările.

NOU INCENDIU PE INSULA EVIA

Alt incendiu a izbucnit pe Insula Evia, unde 42 de pomperi şi patru avioane luptau împotriva focului.

Autorităţile din cadrul Protecţiei Civile au avertizat luni cu privire la riscul unui incendiu ”extrem” în regiunea capitalei elene, Atena, şi în alte părţi ale Greciei.

Condiţii foarte calde şi de secetă, care cresc riscul incendiilor, urmează să persiste în Grecia până vineri.

Incendii continuă să facă ravagii în nord-estul Greciei, în apropiere de oraşul portuar Alexandroupolis.

ŞAPTE POMPIERI ŞI UN VOLUNTAR, SPITALIZAŢI

Şapte pompieri şi un voluntar au fost spitalizaţi din cauza unor răniri.

Aproximativ 12 grupări de populaţie au fost evacuate în weekend, iar autorităţile din cadrul Protecţiei Civile îi îndeamnă pe locuitori să rămână în casă, din cauza fumului.

În zonă s-a declarat starea de urgenţă.

La 18 iulie, un incendiu alimentat de rafale violente de vânt a devastat peste 17.770 de hectare în zece zile, în sudul Rhodos, o insulă turistică foarte frecventată, situată în sud-estul Mării Egee.

Aproximativ 20.000 de persoane - în principal turişti - au fost evacuate atunci.

La sfârşitul lui iulie, Grecia a înregistrat cea mai gravă caniculă din luna iulie, când temperaturile au depăşit 40°C în numeroase locuri, porivit Observatorului Naţional grec de la Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.