“Vestele galbene”, numeroase la manifestaţiile din 1 mai, care au reunit sute de mii de persoane în toată Franţa, s-au mobilizat în număr mult mai mic sâmbătă, în cea de-a 25-a săptămână de proteste faţă de politica socială şi fiscală a guvernului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbăta trecută, autorităţile au anunţat că numărul manifestanţilor a fost 23.600, bilanţ contestat de “vestele galbene”, care susţin că au ieşit în stradă cel puţin 60.132 de francezi.

În această sămbătă, la fiecare dintre protestele promovate pe Facebook şi-au anunţat prezenţa doar câteva sute de persoane.

La Paris, au fost autorizate trei manifestaţii, dintre care una care prevedea un tur al sediilor organizaţiilor mass-media, în vestul capitalei.

Autorităţile locale interzic în continuare protestele pe Champs-Elysees şi în perimetrul care include Adunarea Naţională, Palatul Elysee şi Notre-Dame, catedrala afectată grav de un incendiu în aprilie.

Apeluri la proteste au fost lansate şi în alte mari oraşe din Franţa, ca Lyon, Toulouse şi Montpellier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.