“Vestele galbene”, numeroase la manifestaţiile din 1 mai, care au reunit sute de mii de persoane în toată Franţa, s-au mobilizat în număr mult mai mic sâmbătă, în cea de-a 25-a săptămână de proteste faţă de politica socială şi fiscală a guvernului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbăta trecută, autorităţile au anunţat că numărul manifestanţilor a fost 23.600, bilanţ contestat de “vestele galbene”, care susţin că au ieşit în stradă cel puţin 60.132 de francezi.

În această sămbătă, la fiecare dintre protestele promovate pe Facebook şi-au anunţat prezenţa doar câteva sute de persoane.

La Paris, au fost autorizate trei manifestaţii, dintre care una care prevedea un tur al sediilor organizaţiilor mass-media, în vestul capitalei.

Autorităţile locale interzic în continuare protestele pe Champs-Elysees şi în perimetrul care include Adunarea Naţională, Palatul Elysee şi Notre-Dame, catedrala afectată grav de un incendiu în aprilie.

Apeluri la proteste au fost lansate şi în alte mari oraşe din Franţa, ca Lyon, Toulouse şi Montpellier.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.