Sute de oameni s-au strâns în faţa Palatului Buckingham înainte şi după anunţul decesului reginei Elizabeth a II-a. De asemenea, zeci de oameni s-au adunat şi la castelul Balmoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a înlăturat barierele care blocau porţile Castelului Balmoral, pentru a permite publicului să depună flori pentru regină.

La Buckingham Palace, oamenii au cântat God Save the Queen şi God Save The King pentru noul rege, Charles al III-lea.

După veştile sumbre de la Balmoral, o mare parte din viaţa naţională va fi acum pusă pe pauză în zilele următoare, scrie BBC.

Programele de televiziune vor fi schimbate pentru a reflecta amploarea momentului istoric. Parlamentarii vor aduce un omagiu Reginei şi vor depune jurământ faţă de Regele Charles. Steagurile vor fi coborâte în bernă pe clădirile oficiale, se vor auzi clopotele bisericilor şi salutul de armă.

Organizaţiile caritabile locale şi naţionale vor aduce omagii, cu evenimente comemorative şi cărţi de condoleanţe.

Totuşi, nu va fi o oprire completă. Transportul public şi serviciile publice vor continua ca în mod obişnuit. Şcolile, magazinele şi firmele vor rămâne deschise, cel puţin până în ziua funeraliilor naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.