Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un apare în imagini publicate de cotidianul oficial Rodong Sinmun în timp ce supervizează tirul unei noi rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu rază lungă de acţiune, însă alt obiect se află în centrul atenţiei - un telefon pliabil, aşezat pe masă, în faţa sa, alături de o doză albastră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Telefonul mobil argintiu, într-un etui de piele neagră, pare să fie un Samsung Galaxy Z Flip sud-coreean sau un Pocket S al Huwaei.

Mobilul se află în centrul atenţiei deoarece Coreea de Nord nu poate nici importa şi nici exporta material electronic, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Phenianului.

Aceste imagini au alimentat numeroase comentarii şi speculaţii cu privire la originea acestui smartphone şi la intrarea acestuia în Coreea de Nord.

”Dacă obiectul din imagine este un smartphone pliabil, este foarte posibil să fi fost introdus în mod secret, prin contrabandă, în Coreea de Nord din China”, scrie cotidianul sud-coreean Joongang Ilbo.

Interesul dictatorului nord-coreean faţă de gadgeturi electronice nu este nou.

El a fost fotografiat cu produse ale gigantului american Apple, computere MacBook sau tablete iPad.

Acestea constituie un privilegiu în Coreea de Nord, în contextul în care abia 19% dintre nord-coreeni au acces la un telefon mobil, potrivit unor date CIA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.